Veel gestelde vragen

De vragen

Kunnen we ook gevouwen (en in de enveloppen gestoken) geboortekaartjes ontvangen via Kaartje van Koen?

Op zich is dit mogelijk, maar helaas hangt er wel een prijskaartje aan. Voor € 50,- kan er door ons gevouwen en eventueel ingestoken worden. Hierdoor duurt het wel langer voor je de doos kaartjes en enveloppen zelf gaat ontvangen. Onze eigen ervaring is dat een gewillige kraamhulp, (schoon)moeder of verse papa zich met liefde op het vouwen en insteken kan storten.

Wat kost het om een kaartje van Koen te bestellen?

In de tabellen onder de menuknop ‘prijzen’ kun je zien wat de prijs voor een geboortekaartje van Koen is. Dit is inclusief enveloppen, ontwerpkosten, verzendkosten van de gedrukte kaartjes en BTW. Eventuele bijkomende kosten zijn verzendkosten voor de enveloppen als jullie die eerder willen (€ 10,-) of een papieren proefdruk (€ 5,-). Daarnaast geldt er voor een digitaal geschilderd kaartje een meerprijs afhankelijk van het ontwerp. Voorbeelden van digitaal geverfde kaartjes vind je onder de knop ‘kaartjes’.

Wat voor papier wordt er voor de kaartjes gebruikt?

De kaartjes worden geprint op 350 grams silk papier. Dit is vrij stevig papier met een mooie gladde afwerking. De geboortekaartjes zien er daardoor goed verzorgd uit.

Wat voor kaartjes en enveloppen krijgen we bij een kaartje van Koen?

Kaartje van Koen geboortekaartjes zijn dubbelgevouwen vierkante kaartjes van 13 x 13 cm.

In onze prijs hebben we basic witte vierkante enveloppen opgenomen (120 grams papier). Postzegels voor op de geboortekaartjes zijn voor jullie eigen rekening. Afwijkende maten zijn mogelijk. Je kunt dat bij het aanvragen van een offerte aangeven. Wij zullen vervolgens de (eventueel) afwijkende prijs meenemen in de offerte.

Hoe geef ik door dat mijn kindje is geboren?

Om fouten in de spelling te voorkomen, kan dit alleen per e-mail. Onder de knop ‘contact’ vind je het mailadres. Stuur voor de zekerheid even een sms-bericht naar ons via 06 17 08 09 17 om aan te geven dat er een e-mail voor Kaartje van Koen klaarligt. Wij kunnen dan met jullie kaartje aan de slag.

Bij de geboorte blijkt mijn verwachte dochter toch een zoon te zijn. Wat nu?

Voor € 25,- passen we de basiskleuren van het kaartje aan op het andere geslacht. Het ontwerp blijft verder wel zoals het was. Dit ontwerp krijg je nog toegestuurd voor het naar de drukker gaat. Er gaat dus wel extra tijd overheen.

Wil je op safe spelen, probeer dan een redelijk neutraal kaartje te kiezen.

Kan ik de enveloppen eerder ontvangen?

Het is mogelijk om enveloppen eerder te krijgen. Geef dit tijdig door aan ons, zodat wij zorgen dat je de bestelde hoeveelheid enveloppen ontvangt. De verzendkosten hiervoor zijn € 10,-.

Wanneer moet ik bestellen?

Uit eigen ervaring weten wij dat het soms gebeurt dat een kindje eerder geboren wordt dan verwacht. Om te voorkomen dat het kaartje dan nog niet klaar is, is het handig dat jullie ruim op tijd, circa zes weken, voor de bevalling het kaartje hebben besteld. Dan kunnen we rustig en in goed overleg met jullie het kaartje ontwerpen. Na de geboorte hoeven alleen nog de gegevens van het kindje te worden toegevoegd en kunnen jullie de kaartjes snel versturen.

Hoeveel kaarten moet ik ongeveer bestellen?

‘Beter teveel dan te weinig’ is handig. Het kost tijd als er toch te weinig kaartjes blijken te zijn en er extra kaarten gemaakt moeten worden. Daarnaast kun je zelf nog genoeg leuke dingen doen met die paar kaarten die je over hebt.

Kan ik de kaartjes ook bij een drukker bij mij in de buurt laten drukken?

Helaas is dit niet mogelijk. Wij laten de kaartjes nu bij een drukkerij maken waar we erg tevreden over zijn. Bij een andere drukker kunnen wij de kleur- en papierkwaliteit van de kaartjes niet garanderen.

Wat gebeurt er door Kaartje van Koen met mijn ontworpen kaartje?

Kaartje van Koen houdt jullie kaartje helemaal uniek voor jullie kindje, geen ander kindje zal dat geboortekaartje krijgen. Wel plaatsen we een digitaal voorbeeld op onze eigen website. Zo kunnen andere mensen een beeld krijgen van de kaartjes die wij maken. Uiteraard worden jullie adresgegevens hier niet op vermeld.